۱۹ خرداد ۱۴۰۳، ۱۰:۳۷
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85500416
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاربردهای فوم بتن و نحوه تولید آن

۱۹ خرداد ۱۴۰۳، ۱۰:۳۷
کد خبر: 85500416
کاربردهای فوم بتن و نحوه تولید آن

فوم بتن (CLC) یا بتن سبک ملاتی است که از ترکیب ماسه، سیمان، آب و نوعی ماده شیمایی کف‌زا تولید می‌شود که از ویژگی‌هایی همچون چگالی پایین، اجرای سریع و عایق حرارتی برخودار است.

ایرنابازار- این ماده یکی از مصالح مناسبی است که به‌دلیل ارائه مزایای متنوعی در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از فعالان حوزه ساختمان‌سازی قرار می‌گیرد تا پروژه‌های خود را با استفاده از این نوع بتن تکمیل کنند.

گذری بر تاریخچه استفاده از بتن سبک

باید گفت که استفاده از بتن سبک برای اولین بار به دهه ۸۰ میلادی در کشور آلمان برمی‌گردد که با توجه به در اختیار داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد به یکی از مصالح پرکاربرد تبدیل شد.

در کشور ما نیز برای نخستین بار در سال ۱۳۸۰ استفاده از بتن‌های سبک در میان فعالان حوزه ساختمان‌سازی رایج شد و درحال‌حاضر می‌توان تولیدکنندگان زیادی را پیدا کرد که به ساخت این محصول مشغول هستند.

کاربردهای بتن سبک چیست؟

درزمینه ساختمان‌سازی، بخش‌های مختلفی وجود دارند که باید با استفاده از بتن تکمیل شوند که به‌کارگیری نوعی ماده سبک باعث می‌شود تا کارایی بهتری را شاهد باشید. ازاین‌رو برای بررسی کاربردهای بتن سبک باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • کف‌سازی: بعداز اینکه کارهای مربوط به نصب تاسیسات در ساختمان انجام شد، امکان استفاده از بتن سبک برای پوشش کف در طبقه‌های مختلف وجود دارد.
  • دیوارها: ازآنجایی‌که فوم بتن دارای خواصی همچون عایق صدا و حرارت است در هنگام ساخت سردخانه، اتاق‌های آکوسییک، موتورخانه و سالن‌هایی که نیاز به عایق‌بندی دارند با استفاده از قالب، دیوارهایی به‌صورت یکپارچه از این ماده می‌سازند.
  • زیرسازی راه: در راه‌سازی از بتن سبک به‌عنوان جایگزین مناسبی برای مصالح دانه‌ای استفاده می‌شود.
  • سقف: بتن سبک دارای استحکام بالایی است و استفاده از آن برای پوشش سقف ساختمان باعث می‌شود تا در برابر نفوذ رطوبت و حرارت مقاومت خوبی داشته باشد، ازاین‌رو به‌عنوان مصالحی کاربردی برای شیب‌بندی مد نظر قرار می‌گیرد. درصورت استفاده از این ماده می‌توان بدون نیاز به اجرای فرایندهای اضافی، عایق‌بندی و ایزوگام را انجام داد.
  • تیر و ستون: در سازه‌های فولادی برای اینکه از ساختمان در مقابل آسیب‌های مختلف محافظت شود از این ماده به‌منظور پوشش تیر و ستون‌ها استفاده می‌کنند.
  • پرکردن حفره‌های تونل و فاضلاب: دیگر کاربرد مهمی که بتن سبک دارد مربوط به پایدارسازی حفره‌ها، مخازن و تونل‌ها است.

علاوه‌بر مواردی که به آن‌ها اشاره شد به‌طور معمول از بتن سبک برای جدول‌کشی خیابان، عایق رطوبتی، تثبیت‌کننده خاک و پرکردن فضای پشت دیوارهای حایل نیز استفاده می‌کنند.

تقسیم‌بندی بتن سبک براساس میزان چگالی

مهم‌ترین معیار که در تقسیم‌بندی انواعی از بتن‌های سبک مورد توجه قرار می‌گیرد میزان چگالی ماده است که در تعیین نوع کاربرد و ایجاد ویژگی‌های ساختاری نقش موثری را ایفا می‌کند که مهم‌ترین نمونه‌ها عبارت‌اند از:

  • چگالی بالا: این ماده دارای چگالی بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است که به‌طور معمول برای ساخت دیوارهای باربر، بلوک‌های پیش‌ساخته و دیوارهای جداکننده بیشترین کاربرد را دارد.
  • چگالی متوسط: انواعی از بتن‌های سبک که دارای چگالی بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب هستند در این گروه قرار می‌گیرند و اغلب برای ساخت عضوهای باربر ساختمان به‌کار می‌روند.
  • چگالی کم: سبک‌ترین نوع فوم بتن دارای چگالی ۳۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است و با نام بتن اسفنجی نیز شناخته می‌شود. از این ماده برای عایق‌بندی حرارتی و صوتی یا محاظت در برابر نفوذ رطوبت، آتش‌سوزی و حمله حشرات استفاده می‌کنند.

کاربردهای فوم بتن و نحوه تولید آن

دلایل اهمیت استفاده از فوم بتن

این ماده بسیار سبک است و در مقایسه با بتن‌های معمولی وزن کلی ساختمان را تا حدود ۳۵ درصد کاهش می‌دهد، ازطرفی فشار عمودی کم‌تری به بخش‌های مجاور خود وارد می‌کند.

مسئله مهم دیگری که دررابطه‌با اهمیت استفاده از بتن سبک نظر پیمان‌کاران و کارفرمایان را جلب می‌کند، ایجاد عایق مناسب است که در بتن معمولی دیده نمی‌شود. دیگر موارد عبارت‌اند از:

  • این ماده تا حدود ۴ ساعت توانایی مقابله در برابر حرارت ۱۲۰۰ درجه سانتی‌گراد را دارد و ازاین‌رو مانع بروز آتش‌سوزی می‌شود.
  • در مسافت‌های طولانی به‌راحتی پمپاژ می‌شود.
  • مقاومت بالا باعث می‌شود تا ماندگاری زیادی داشته باشد.
  • امکان انجام فرایند برش‌کاری برای نصب تاسیسات ساختمانی روی فوم بتن وجود دارد.
  • باعث کاهش‌دادن بار مرده ساختمان می‌شود.
  • حجم آرماتوربندی و ابعاد کلی فونداسیون را کاهش می‌دهد.
  • برای طراحی ساختمان‌های بلند گزینه مناسبی است.
  • فرایند نصب آسانی دارد.
  • با محیط‌زیست سازگارتر است.

فرایند تولید بتن سبک به چه صورت است؟

برای کسانی که به‌طور مداوم از بتن سبک برای تکمیل سازه استفاده می‌کنند، امکان خرید این ماده به‌صورت آماده وجود دارد اما با تهیه دستگاه فوم بتن می‌توان در محل پروژه مخلوط را آماده کرد.

این دستگاه به‌صورت سیار طراحی می‌شود و با استفاده از وسایل نقلیه آن را تا محل پروژه حمل می‌کنند، سپس با آماده‌سازی تمامی مواد اولیه می‌توان بتن سبک را در هر مکانی تهیه کرد.

اجزای مختلف ماشین سازنده بتن سبک شامل میکسر، مونو پمپ، بالابر سیمان، تابلو برق، کمپرسور، میکسر، واحد فوم‌ساز و شاسی است که عملکرد آن نیز به‌صورت زیر است:

  • در اولین گام برای تولید بتن سبک باید میکسر تعبیه‌شده روی دستگاه مقادیر مشخصی از سیمان، ماسه بادی و آب را ترکیب کند تا مخلوط یکنواختی حاصل شود.
  • در مرحله دوم قسمت فوم‌ساز با ایجاد کف در مخلوط اولیه فرایند رقیق‌سازی را تکمیل می‌کند.
  • بعداز تولید فوم، این ماده با دوغاب و سیمان به‌خوبی مخلوط می‌شود.
  • در نهایت نیز سیستم پمپاژ باعث انتقال بتن سبک به سقف، دیوار یا قالب می‌شود.

این تجهیزات برای انجام فعالیت خود نیاز به جریان الکتریکی دارند که معمولا متناسب با سیستم برق‌کشی در ۲ گروه دستگاه فوم بتن سه فاز و تک فاز قرار می‌گیرند که توان آن‌ها متفاوت است.

ویژگی‌های مهم برای انتخاب دستگاه فوم بتن

مدت‌زمان انجام پروژه و تکمیل فرایند بتن‌ریزی با توجه به نحوه عملکرد دستگاه تعیین می‌شود که برای دسترسی به سرعت بیشتر بهتر است ویژگی‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • مدلی را انتخاب کنید که پمپ و میکسر قدرتمندی داشته باشد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن ترکیب را آماده کند.
  • ظرفیت و توان دستگاه را متناسب با وسعت پروژه انتخاب کنید تا در هزینه‌ها و زمان خود بیشترین صرفه‌جویی را داشته باشید.
  • میزان انرژی مصرفی توسط دستگاه را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هزینه‌های جانبی شما افزایش پیدا نمی‌کند.
  • کیفیت بدنه و تمامی قسمت‌های تعبیه‌شده روی دستگاه بتن سبک را به‌طور کامل مورد بررسی قرار دهید.
  • قیمت نهایی دستگاه را متناسب با برند و کیفیت در نظر بگیرید.

خرید فوم بتن آماده و دستگاه تولیدکننده بتن سبک از توسعه عمران داتام

شرکت عمران داتام با در اختیار داشتن بیش از ۲۰ سال تجربه درزمینه تامین و عرضه دستگاه‌ها و مصالح مورد نیاز برای صنعت ساختمان‌سازی، به متقاضیان جهت دسترسی راحت‌تر کمک می‌کند.

در شرکت مهندسی توسعه عمران داتام اصل مهم و اساسی، عرضه محصولات باکیفیت، ایمن، به‌روز و مطمئن است که در کنار کارایی بسیار عالی از قیمت منصفانه‌ای برخودار هستند.

کاربردهای فوم بتن و نحوه تولید آن

جمع‌بندی

فوم بتن از انواع مصالح پرکاربرد در ساختمان‌سازی است که به‌دلیل داشتن مشخصه‌های خاصی همچون وزن پایین، عایق صدا و حرارت، مقاومت در برابر آتش‌سوزی و استحکام بالا توجه زیادی را به خود جلب می‌کند.

برای تولید این ماده معمولا از ترکیب آب، سیمان، ماسه و فوم استفاده می‌کنند که مخلوط‌کردن تمامی آن‌ها نیز با کمک یک دستگاه انجام می‌شود که شما می‌توانید برای تهیه بتن سبک و تجهیزات تولیدکننده از شرکت توسعه عمران داتام کمک بگیرید.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.